Maggy Liekens

Eind oktober 2015. Een druilerige dag, het regent dat het giet.
Alleen thuis en slecht in mijn vel. Het fietsseizoen is ten einde, en ik hou er geen goed gevoel aan over. De benen wilden niet mee dit jaar.
Daar moest verandering in komen voor volgend jaar!

De schoonzus had wel een oplossing: powerplaten!
Daar stond ik wel heel kritisch tegenover, op zo'n trillende plaat wat oefeningetjes doen... moet dat me fysiek er weer bovenop brengen?!?
Baat het niet dan schaadt het niet, en als een oefensessie niet meevalt, kon ik het altijd klasseren als 'bonding' met de schoonfamilie!

Les geleerd: nooit op voorhand oordelen! Oefeningen doen en praten tegelijk lukte niet, wat viel me dat zwaar! Kortom, een slechte conditie en daar wou ik net verandering in brengen!
De eerste 10-beurten kaart werd snel besteld, mede omdat de zaakvoerder, Christel, een duidelijk en progressief schema voorschotelde. 2* per week naar de les, en de belofte op snel resultaat.

Tussen de sessies door hoorde ik verhalen van de doorwinterde 'powerslimmers', die naast het 'platen' ook het dieet goed opvolgden.
'fitter, strakker en slanker' was de boodschap. Dat kan toch niemand laten liggen? Nieuwsgierig maakte ik een afspraak en na een lange, aangename babbel met veel uitleg en praktische tips ben ik eraan begonnen. Toch een hele aanpassing, niet dat er veel zoetigheden op het menu staan maar thuis komt er toch steevast 'hartig' eten op tafel.
Na heel wat aanmoediging van Christel en veel goede raad kwam er als kadootje van de sint het starterspakket powerslim.
Een prachtige keuze, beginnen met een dieet vlak voor de feestdagen...

De eerste week doorgeworsteld, en daarna was de motivatie niet ver meer te zoeken. De cijfertjes op de weegschaal bleven maar naar beneden gaan.
Christel had beloofd tegen nieuwjaar 3 à 4 kg minder te wegen, geen loze belofte. Met mate genieten van nieuwjaar, maar met een maatje minder, dat was het zeker waard!

Mits een beetje bijsturing van coach Christel in januari (feestdagen blijven eetdagen natuurlijk), ben ik in maart aan het nieuwe fietsseizoen kunnen beginnen, duidelijk slanker en fitter.

Nu de fiets weer op stal gaat, kan ik dit jaar tegen het voorgaande afwegen, en eerlijk zeggen: wat een verschil! Elke keer de fiets op met duidelijk meer energie, die ook veel langer meegaat!

Nu is PowerPlate geen verplichting meer maar een hobby, ik doe het nog steeds 2* per week. Nog steeds met vallen en opstaan, veel fijne babbels en bijsturing van Christel, gaan we volop voor een nog beter seizoen 2017!

Maggy Liekens

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x